Vallan kolmijako

Vallan Kolmijako. ”Parempi kolmio kannallaan kuin kärjellään.” Muistomerkki on sään- ja vuodenaikojen mukaan muuttuva näköala presidentti Mauno Koiviston persoonaan ja katsontakantoihin. Teoksen kineettinen pinta elää tuulen voiman ja suunnan mukana heijastaen ympäristön värejä ja valoja. Neliöiden liikkeestä syntyvä äänimaailma vie kokijan meren ja sataman äärelle. Teos kuvaa presidentti Mauno Koiviston kannanottojaan vallan kolmijaon puolesta, poliittisen työn arvokkainta perintöä, suomalaisen kansanvallan vahvistamista, persoonaa, syvää sivistystä ja huumorintajua, historian ymmärtämistä ja pohdiskelevaa asennetta tulevaan, sekä rohkeaa ja samalla vaatimatonta olemusta, pitkää ja komeaa miestä ja ystävällistä pilkettä silmäkulmassa.

Vallan kolmijako


Materiaali: teräs

”Parempi kolmio kannallaan kuin kärjellään.” Muistomerkki on sään- ja vuodenaikojen mukaan muuttuva näköala presidentti Mauno Koiviston persoonaan ja katsontakantoihin. Teoksen kineettinen pinta elää tuulen voiman ja suunnan mukana heijastaen ympäristön värejä ja valoja. Neliöiden liikkeestä syntyvä äänimaailma vie kokijan meren ja sataman äärelle. Teos kuvaa presidentti Mauno Koiviston kannanottojaan vallan kolmijaon puolesta, poliittisen työn arvokkainta perintöä, suomalaisen kansanvallan vahvistamista, persoonaa, syvää sivistystä ja huumorintajua, historian ymmärtämistä ja pohdiskelevaa asennetta tulevaan, sekä rohkeaa ja samalla vaatimatonta olemusta, pitkää ja komeaa miestä ja ystävällistä pilkettä silmäkulmassa.

Havainnekuva teoksesta:

Muistomerkki on sään- ja vuodenaikojen mukaan muuttuva näköala presidentti Mauno Koiviston persoonaan ja katsontakantoihin.

Muistomerkki on sään- ja vuodenaikojen mukaan muuttuva näköala presidentti Mauno Koiviston persoonaan ja katsontakantoihin.
Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset

Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset