Viktigast är rörelsen

Bidraget ”Viktigast är rörelsen” illustrerar symboliskt riktlinjerna i den finska nationens historia och uppkomsten av riktlinjerna för republiken.

Viktigast är rörelsen


Material: granit, stål

Bidraget ”Viktigast är rörelsen” illustrerar symboliskt riktlinjerna i den finska nationens historia och uppkomsten av riktlinjerna för republiken. I verkets formspråk kan man hitta olika nivåer, de koniska granitelementen som är i rörelse rullar under tidens lopp, och symboliserar Finlands folks gemensamma front, samtidigt som elementet i rostfritt stål rullar i sin egen riktning, och avviker från det andra, självständigt och med tillit till sitt eget beslut, i demokratins anda. Det finns släktskap i det lakoniska formspråket och Mauno Koivistos sätt att uttrycka saker i verket ”Viktigast är rörelsen”. Om man ser humoristiskt på det kan man även hitta Mauno Koivistos lock i pannan i verket.

Observationsbild av verket:

Det finns släktskap i det lakoniska formspråket och Mauno Koivistos sätt att uttrycka saker i verket ”Viktigast är rörelsen”.

Det finns släktskap i det lakoniska formspråket och Mauno Koivistos sätt att uttrycka saker i verket "Viktigast är rörelsen”.
Utsprång av verket:
snittritningar

Utsprång av verket:
snittritningar