Vår

Stenmaterialet i skulpturen är grön granit från Ylämaa,  ”karelskt grön”, och man tillverkar industriellt en stor sockel, miljöplattor och plattbeläggningar till fontänen på ett stenhuggeri. Skulpturen och sockeln förbearbetas industriellt, allt poleras, plattorna bränns.

Vår


Material: granit

Stenmaterialet i skulpturen är grön granit från Ylämaa, ”karelskt grön”, och man tillverkar industriellt en stor sockel, miljöplattor och plattbeläggningar till fontänen på ett stenhuggeri. Skulpturen och sockeln förbearbetas industriellt, allt poleras, plattorna bränns. Trädetaljerna och all formgivning görs för hand. Skulpturen slipas och poleras med diamantslipning, likaså blomsterbassängerna och nischerna med kransar. Plattorna till fontänen poleras och plattbeläggningarna bränns.

Observationsbild av verket:
Stenmaterialet i skulpturen är grön granit från Ylämaa, ”karelskt grön”, och man tillverkar industriellt en stor sockel, miljöplattor och plattbeläggningar till fontänen på ett stenhuggeri.

Observationsbild av verket:
Stenmaterialet i skulpturen är grön granit från Ylämaa,  "karelskt grön", och man tillverkar industriellt en stor sockel, miljöplattor och plattbeläggningar till fontänen på ett stenhuggeri.

Utsprång av verket:
snittritningar

Utsprång av verket:
snittritningar