Suunta

Presidentti Koivisto lausui nuoruudessaan; "Suunta on selvä: kohti yhä laajempaa ja monipuolisempaa kansanvaltaa, kohti kaikkien kansalaisten täyden ihmisarvon varauksetonta tunnustamista." Mauno Koivisto oli muutoksen ajan presidentti, joka luotsasi Suomen suunnan kohti uutta aikakautta. Hänen elämäntyötään värittää erityisesti oikeudenmukaisuuden puolustaminen ja parlamentarismin vahvistaminen. Tämä perintö kantaa sukupolvien yli. Suunta on selvä. “Suunta” kunnioittaa muotokuvanveiston traditiota nykyaikaisella tulkinnalla. Teokseen ikuistetut, tutun mietteliäät kasvot katsovat yhtäaikaisesti jokaiseen ilmansuuntaan; pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Riippumatta mistä suunnasta tulee ja mihin on matkalla, voi kasvojen äärellä kukin pysähtyä ja fundeerata. 

Suunta


Materiaali: pronssi, graniitti

Presidentti Koivisto lausui nuoruudessaan; ”Suunta on selvä: kohti yhä laajempaa ja monipuolisempaa kansanvaltaa, kohti kaikkien kansalaisten täyden ihmisarvon varauksetonta tunnustamista.” Mauno Koivisto oli muutoksen ajan presidentti, joka luotsasi Suomen suunnan kohti uutta aikakautta. Hänen elämäntyötään värittää erityisesti oikeudenmukaisuuden puolustaminen ja parlamentarismin vahvistaminen. Tämä perintö kantaa sukupolvien yli. Suunta on selvä. “Suunta” kunnioittaa muotokuvanveiston traditiota nykyaikaisella tulkinnalla. Teokseen ikuistetut, tutun mietteliäät kasvot katsovat yhtäaikaisesti jokaiseen ilmansuuntaan; pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Riippumatta mistä suunnasta tulee ja mihin on matkalla, voi kasvojen äärellä kukin pysähtyä ja fundeerata. 

Havainnekuva teoksesta:

Teokseen ikuistetut, tutun mietteliäät kasvot katsovat yhtäaikaisesti jokaiseen ilmansuuntaan; pohjoiseen, etelään, itään ja länteen.

Teokseen ikuistetut, tutun mietteliäät kasvot katsovat yhtäaikaisesti jokaiseen ilmansuuntaan; pohjoiseen, etelään, itään ja länteen.
Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset

Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset