Puumies

Muistomerkissä kiviset koivut kasvavat mustien kivikuutioiden päällä. Teos kuvaa demokratian nousua, vanhan vallan loppua ja uuden aikakauden alkua.

Puumies


Materiaali: dioriitti

Muistomerkissä kiviset koivut kasvavat mustien kivikuutioiden päällä. Teos kuvaa demokratian nousua, vanhan vallan loppua ja uuden aikakauden alkua. Mauno Koivistolla oli vaatimattoman kansanmiehen maine, mutta tarvittaessa hän oli valmis tekemään isoja päätöksiä, niistä ehkä suurimpana presidentin valtaoikeuksien rajaaminen kahteen kauteen. Koivut viittaavat paitsi Koiviston nimen etymologiaan, myös hänen nimimerkkiinsä ”Puumies”, jonka takaa hän kirjoitti teräviä pakinoita kymmenen vuoden ajan. Koiviston pakinoissaan käyttämä ilmaisu ”kova kovaa vastaan” näkyy kirjaimellisesti myös muistomerkissä. 

Havainnekuva teoksesta:

Koivut viittaavat paitsi Koiviston nimen etymologiaan, myös hänen nimimerkkiinsä ”Puumies”, jonka takaa hän kirjoitti teräviä pakinoita kymmenen vuoden ajan.

Koivut viittaavat paitsi Koiviston nimen etymologiaan, myös hänen nimimerkkiinsä "Puumies", jonka takaa hän kirjoitti teräviä pakinoita kymmenen vuoden ajan.
Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset

Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset