Päällikkö Isokäden toteemi

den historiasta mieleen tullut toteemi, kuvaa Mauno Koiviston elämän päävaiheita ja arvoja: alinna satamajätkä, sen päällä kaukopartiomies konepistooli ja raamattu käsissään, sen yläpuolella tohtorismies vierellään Tellervo-vaimo sekä käsivarrellaan Assi tytär.

Päällikkö isokäden toteemi


Materiaali: punagraniitti

Muistomerkin pääaihe, pronssista valettava, inkkaripäälliköiden historiasta mieleen tullut toteemi, kuvaa Mauno Koiviston elämän päävaiheita ja arvoja: alinna satamajätkä, sen päällä kaukopartiomies konepistooli ja raamattu käsissään, sen yläpuolella tohtorismies vierellään Tellervo-vaimo sekä käsivarrellaan Assi tytär. Ylinnä on kansalaisia tervehtivä presidentti, toisessa kädessään lentopallo. Nämä hahmot eivät ole muotokuvia vaan kasvottomia kuvia elämäntilanteista. Mauno Koiviston pronssista valettava muotokuva (pää ja käsi) kiinnitetään erilliseen graniittipaateen. Fundeeraava Manu isoine käsineen.


Havainnekuva teoksesta:

Muistomerkki kuvaa
Mauno Koiviston elämän päävaiheita ja arvoja: alinna satamajätkä, sen päällä kaukopartiomies konepistooli ja raamattu käsissään, sen yläpuolella tohtorismies vierellään Tellervo-vaimo sekä käsivarrellaan Assi tytär.

Päällikkö isökäden toteemi - havainnekuva
Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset

Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset