Kansi, holvi ja ydin

Teossuunnitelman lähtökohta on presidentti Mauno Koiviston poliittinen ideologia. Hän oli edustukselliseen kansanvaltaan rakentava, yksityisyritteliäisyyteen toisaalla ja valtion aktiiviseen rooliin talouspolitiikassa toisaalla uskova, taloudelliseen kasvuun ja sosiaaliseen tasoitukseen toivonsa paneva ei-porvari.

Kansi, holvi ja ydin


Materiaali: graniitti

Teossuunnitelman lähtökohta on presidentti Mauno Koiviston poliittinen ideologia. Hän oli edustukselliseen kansanvaltaan rakentava, yksityisyritteliäisyyteen toisaalla ja valtion aktiiviseen rooliin talouspolitiikassa toisaalla uskova, taloudelliseen kasvuun ja sosiaaliseen tasoitukseen toivonsa paneva ei-porvari. Monumentti on perusolemukseltaan avoin ja helposti lähestyttävä. Teos rakentuu viidestä osasta. Alimmaisena on neulanpääkivillä katettu ovaalin muotoinen Kansi, jossa on pyöreä vesiallas. Kansirakenteen päällä on vapaamuotoisista graniittilohkareista rakennettu Holvi, kiinteä rakenne, jossa on syvennys. Holvin syvennykseen on mahdollista asentaa kivinen penkki jolla voi istua ja fundeerata. Holvin päällä lepää keulakuvamaisesti mustasta graniitista veistetty Ydin, pallo, jonka sisälle on kaiverrettu toinen pallo.

Havainnekuva teoksesta:
Teossuunnitelman lähtökohta on presidentti Mauno Koiviston poliittinen ideologia. Monumentti on perusolemukseltaan avoin ja helposti lähestyttävä. Teos rakentuu viidestä osasta.

Monumentti on perusolemukseltaan avoin ja helposti lähestyttävä. Teos rakentuu viidestä osasta.
Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset

Projektio teoksesta:
leikkauspiirustukset