Kaksi sykettä

Kaksi sykettä - havainne maisemassa

Kaksi sykettä


Materiaali: diabaasi

Teoksessa ”Kaksi sykettä” viisaan valtiomiehen tapaan Mauno Koivisto tunnustelee käsillään sekä sydämensä ääntä, että maailman tuntoja ja tuulia. Koiviston on tullut sovittaa yhteen nämä sykkeet. Koivistolla oli oma eettinen näkemyksensä, jonka hän saattoi kuulla vain kuuntelemalla omaa sydäntään. Veistoksen taustan kuviointi kuvaa Koivistolle tyypillistä tapaa pohtia asioita ja ratkaista ongelmia; tultuaan yhteen tulokseen Koivistolle aukeni uusi näkymä, uusi perspektiivi ja uudet kulmat. Teos veistetään valtiomiehen arvokkuudelle sopivasta diabaasista. Teoksessa on jalusta, maapallo, Suomi-monoliitti tai itse asiassa Suomi-triliitti, josta Koivisto astuu ulos.

Havainnekuva teoksesta:

Veistoksen taustan kuviointi kuvaa Koivistolle tyypillistä tapaa pohtia asioita ja ratkaista ongelmia; tultuaan yhteen tulokseen Koivistolle aukeni uusi näkymä, uusi perspektiivi ja uudet kulmat.

Teoksessa ”Kaksi sykettä” viisaan valtiomiehen tapaan Mauno Koivisto tunnustelee käsillään sekä sydämensä ääntä, että maailman tuntoja ja tuulia